Warhammer-Empire.com

The General Archive => The Town Square => Topic started by: Calvin on June 17, 2011, 06:44:56 PM

Title: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Calvin on June 17, 2011, 06:44:56 PM
Through software updates and the recent server move some of the problems the site has recently been experiencing should be resolved.

To help me find which ones are still affecting users please report any problems you are currently experiencing here.

In your report please be sure to include the following:
Operating System & Version (e.g. Windows 7 SP1)
Browser  & Version (e.g. Firefox 4.0)
A description of the problem and the conditions under which you experience it.
i.e. How often does it happen, on what page/url, does it matter if you are logged in or not, etc.
Any error messages or codes that the site generates.

Please be sure to note if this bug severely limits your ability to use the site and I will prioritize it accordingly.

Note on browsers:
I highly recommend that you use these browser versions or higher:
Internet Explorer 8
Firefox 3.6
Chrome (make sure automatic updates are turned on)
Safari 5

Though I will try to support older browsers I cannot make guarantees and it will be difficult for me to test. It is also a good idea from a security perspective to use the most up to date browser available to you.


Known Problems:

Unable to log into Wiki
Personal Stats Page does not display correctly
Spell Checker is not availalbe (this may not get fixed  :-( )
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Midaski on June 20, 2011, 08:18:56 PM
I seem to be having a problem with the 'pop up' PM notification

I have the box checked on my PM settings but it does not pop up the  'open in another window' box.

Using IE

Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Calvin on June 21, 2011, 01:03:20 AM
Can you check what version of IE it is? Should be able to find out by going to the help menu and then clicking "about".

Also I'm guessing you would have checked this but if you are using a popup/advertisement blocker make you set it to allow this site.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Irisado on June 21, 2011, 10:58:02 AM
Known Problems:
Personal Stats Page does not display correctly
Spell Checker is not availalbe (this may not get fixed  :-( )

Those were the two problems I was going to raise, so you must be reading my mind (or my old posts  :icon_wink:).

I don't understand why the spellchecker issue may not be able to be fixed, given that other SMF forums I visit have the option.  If you would prefer to discuss this via PM, in order not to have it get in the way of bug reports, let me know, and I'll send you a PM accordingly.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Obi on June 21, 2011, 12:25:21 PM
The wiki is broken. If you try to visit it all is fine and dandy, but as soon as you log in with your wiki username it crashes. Gives this message:
Code: [Select]
Warning: Parameter 2 to Parser::parse() expected to be a reference, value given in /home/uvswwxfs/public_html/wiki/includes/StubObject.php on line 58

Fatal error: Call to a member function getCacheTime() on a non-object in /home/uvswwxfs/public_html/wiki/includes/Article.php on line 3387

Windows 7 SP1
Chrome 12.0.742.100
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Midaski on June 21, 2011, 12:34:14 PM
Can you check what version of IE it is? Should be able to find out by going to the help menu and then clicking "about".

Also I'm guessing you would have checked this but if you are using a popup/advertisement blocker make you set it to allow this site.

IE8

However the pop-up seems to be working, or has done the last two times I have received messages.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Obi on June 23, 2011, 01:39:13 PM
Currently the banner at the top of the page is missing (can only see the laurels of the W-E logo) and the ' go to last post in the thread button is gone'. No avatars either or editing straight from the page (the modify button on the side of the post that didn't actually say modify)

Windows XP Professional 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600
Chrome 12.0.742.100

[EDIT]

Working now,
Windows 7 SP1
Chrome 12.0.742.100
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Calvin on June 26, 2011, 08:58:38 PM
Wiki issues noted. Will fix asap.

@ Irisado

The reason that the spell checker might not be fixable is because it depends on the hosts installing a certain library on the server. I will check with them soon to see if they will do it. The old hosts wouldn't.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: StealthKnightSteg on June 29, 2011, 01:11:35 PM
just had a few..

Connection Problems Sorry, SMF was unable to connect to the database.  This may be caused by the server being busy.  Please try again later.


..messages thrown at me.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Irisado on July 02, 2011, 04:24:47 PM
@ Irisado

The reason that the spell checker might not be fixable is because it depends on the hosts installing a certain library on the server. I will check with them soon to see if they will do it. The old hosts wouldn't.

Ah I see, thanks for the explanation.

It seems rather miserly not to include such a basic feature in my opinion, especially when it helps to improve the qualify of posts, and is particularly helpful for members who don't have English as a first language.  I hope the new hosts take this into account.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: GamesPoet on July 05, 2011, 05:58:06 PM
Got a similar message SKS got, but today.  Couldn't get on to the site for a bit.  Now I'm here but can see anything aroudn the edge of the forum are on the screen, and its all balck instead.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Midaski on July 05, 2011, 10:16:02 PM
Yeah - me too.

All the borders are black, and the links are in light colours
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Syn Ace on July 23, 2011, 12:27:50 AM
Oops posted this elsewhere -- didn't notice this post. Here it is again:


The bullet function doesn't work properly for me -- unless I'm messing something up.

Here I highlighted the 3 lines and then selected bullets - that's how it works in most applications.


If I go in and edit the html i can get it to work

Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Battlekruse on August 04, 2011, 05:12:31 PM
There is a link there is not working under Workshop at Modeling Articles

Modeling Light Cavalry By RGB
A guide to creating squadrons of light cavalry.

For some odd reason it link to http://warhammer-empire.com/workshop/modeling-articles/making-modular-artillery/ (http://warhammer-empire.com/workshop/modeling-articles/making-modular-artillery/)
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: commandant on January 16, 2012, 02:18:11 PM
Is there more spam than normal these days or did I just not notice before :)
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Delthos on January 16, 2012, 02:58:20 PM
I think there has been a definite increase of Spam as of late. I've reported many over the last few months. Where, prior to that, I only remember seeing maybe one in the three or so years I've been frequenting the forum.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: rufus sparkfire on January 16, 2012, 03:01:39 PM
There are a lot of robots around at the moment. It's being looked into!
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Fidelis von Sigmaringen on January 29, 2012, 03:02:14 PM
Does anybody else experience visual problems with the webpage? The heading is missing and background is all black.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Maza on January 29, 2012, 04:02:56 PM
Does anybody else experience visual problems with the webpage? The heading is missing and background is all black.

+1
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Fidelis von Sigmaringen on January 29, 2012, 04:49:05 PM
Problem has disappeared now.  :smile2:
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Maza on January 29, 2012, 04:51:57 PM
Problem has disappeared now.  :smile2:

+1
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Obi on April 16, 2012, 10:17:47 AM
Social networking icons are gone, they show the classic 'image missing' icon instead.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: StealthKnightSteg on April 16, 2012, 10:41:25 AM
Social networking icons are gone, they show the classic 'image missing' icon instead.

In what webbrowser? as I can see them ok on FF11
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Obi on April 16, 2012, 11:18:49 AM
Sorry, Chrome 18.0.1025.162
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Darknight on April 16, 2012, 06:32:01 PM
Also missing in IE 9.0.8112.16421
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Obi on April 17, 2012, 09:24:29 AM
Facebook and MSN are back, only confirmed absent one is twitter. Same browser.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Gadhrain on May 13, 2012, 11:12:28 AM
Please excuse me if this is the wrong place to post this.

But is anyone else experiencing that Tapatalk no longer works with warhammer-empire? All my other sites work so figured it was this one having some problem. 

/ Rob
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Obi on May 13, 2012, 12:33:18 PM
I noticed that too- it started when the entire site was messed up.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: TheElectorCount43 on May 13, 2012, 12:38:13 PM
Does anybody else experience visual problems with the webpage? The heading is missing and background is all black.
Same
I'm using Opera 11.64 for Windows
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Darknight on May 13, 2012, 02:40:43 PM
I also get this error - I am using IE 9 for Windows. It started after the crazy crash of last week.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Darknight on May 13, 2012, 10:09:59 PM
Based on a bit of quick and dirty analysis, I think many problems are due to multiple images being hosted on calvinwinter.net (actually on a sub-domain http://warhammer-empire.calvinwinter.net/ ) and that site having - at a guess, looking at the resolved result - its hosting expired.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Obi on May 14, 2012, 10:02:12 AM
Me too, IE 8 here at uni. I didn't notice this yesterday at home though.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: wissenlander on May 14, 2012, 02:44:07 PM
It's doing that black screen around the edges thing again.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Obi on May 14, 2012, 02:55:47 PM
Still working back at home, where I am now. I just deleted my cookies, cache etc.

Chrome 18.0.1025.168
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Wendersnaven on May 14, 2012, 06:31:16 PM
I'm having the same issues and am using the latest version of Firefox. All addons and subprograms/security are up to date. Firefox has been having lots of problems with different sites since the U.S. passed the law that makes information mining legal.  This issue has cropped up on all browsers except those that are owned or operate with Google.

At my Uni, I was having a scripting error that prevented me from posting assignments online.  Here it is specifically visual as the backgrounds and pictures have disappeared in addition to half of the scripts.  The links/commands can still be highlighted and selected; but until you mouse over them, you are blind to everything but the main link trees at the top, the posts themselves, and the tools w/ emotes for creating them.

I just pulled up E-Internet explorer and navigated to the site using Bing. No issues were detected at all.  I would change browsers, but security is compromised by the other browsers.  I could care less about tracking, but am maintaining Firefox for now to discourage data-mining. (Which should be illegal as it leads to identity theft, but is not.)
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Darknight on May 16, 2012, 09:29:02 AM
Everything seems to be working for me now. I have made no changes to my system (although it is possible there has been an automatic update I have not noticed). I am using Windows 7, IE9.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: StealthKnightSteg on May 16, 2012, 12:13:55 PM
Everything seems to be working for me now. I have made no changes to my system (although it is possible there has been an automatic update I have not noticed). I am using Windows 7, IE9.

Background issue is gone here aswell, FF12 on Win7
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Wendersnaven on May 17, 2012, 12:38:28 AM
Everything seems to be working for me now. I have made no changes to my system (although it is possible there has been an automatic update I have not noticed). I am using Windows 7, IE9.

Background issue is gone here aswell, FF12 on Win7
Same here.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Willem I on May 17, 2012, 04:56:52 AM
The quick reply box is immensely wide. I am currently on Safari on an Ipad, but have the same on Chrome on my desktop. Its a bit annoying to type texts longer then one line, as you loose the overview of what's written.

For the Ipad its really annoying, as it zooms auto to fit page width meaning I have to zoom in -500%-800% to be able to read a thread. And yes, thats with every pageview!
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Bohm-Ermolli on May 21, 2012, 02:11:30 PM
I get an error msg at the top of the main page;


Notice: Undefined index: mod_cache in /home/uvswwxfs/public_html/theforum/Sources/Load.php on line 1538

I don't know what it means, also the border is all black for me. Is it supposed to be another colour?

I am using Firefox 12. I am not using any crazy add-ons or anything. Just the usual Java and Shockwave stuff.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Gneisenau on May 27, 2012, 03:14:43 PM
The server was hacked. Now it is not.

Just saying. Thanks for the quick fix! :-)
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: hragged on May 27, 2012, 03:32:26 PM
The server was hacked. Now it is not.

All of the web host's servers were affected, I had the same issue over on the Ogre Stronghold (we have the same web host as Warhammer-Empire). They're working on fixing the security issue on their servers now.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: TheElectorCount43 on May 27, 2012, 07:37:19 PM
The server was hacked. Now it is not.

All of the web host's servers were affected, I had the same issue over on the Ogre Stronghold (we have the same web host as Warhammer-Empire). They're working on fixing the security issue on their servers now.
How the hell did it happen?!?
Who would hack a warhammer site?
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Fidelis von Sigmaringen on May 27, 2012, 08:05:54 PM
A warhammer- empire site. Obviously (s)pawns of Chaos!  ::heretic::
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: hragged on May 27, 2012, 09:04:55 PM
Who would hack a warhammer site?

Indeed :(

Thankfully it wasn't really an attack targeted at Warhammer sites, the hacker basically hacked our web host's servers and presumably ran some sort of script to change the index.php files of every site on the web host's hacked servers to show the "hacked" message that appeared earlier. This would've affected hundreds of sites, if not more.

The same hacker did this to 700,000 sites back in September 2011:
http://news.softpedia.com/news/700-000-InMotion-Websites-Hacked-by-TiGER-M-TE-223607.shtml
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Calvin on June 08, 2012, 06:16:50 PM
Hey guys working on a few things...

- Social media icons are fixed
- Tapatalk is fixed (sorry I would have fixed it way sooner but didn't know it was down)

The reason the background images disapeered a while back is because they are hosted on my server, and I was a tad bit late paying my bill  :icon_redface: They are on my server because a while ago we were very close to our bandwidth limits so I moved them over to reduce the load on the W-E webserver.

A lot of the recent problems on the site have been caused by the hosting company that we use, and we're working on things behind the scenes to make sure that these issues stop happening.

EDIT: quick reply being too wide should be fixed too
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Obi on June 10, 2012, 07:47:47 PM
Thanks Calvin! That was a great birthday present.
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Alleton on June 14, 2012, 05:24:55 PM
Not sure if this is related to what others have reported, my browser is firefox 12 on Windows 7. The site is all white with all text and links aligned left. It's still useable, but the format is almost a basic layout with no background or formatting.
Title: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Obi on June 17, 2012, 06:35:54 PM
You're on the mobile version, I think. Check the url for a stray 'm'
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Alleton on June 17, 2012, 08:55:02 PM
Nope, no 'm'. Also same url since i have it bookmarked.


Edit: Oddly, it resolved itself when I cleared my history. I am not a computer whiz, but many of you are probably mentally smacking me for some simple fix that completely passed me by.

thanks for help though :)
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Warhammer-Weib on April 28, 2016, 08:38:31 AM
Notification settings don't seem to work. I don't get notifications when there are new posts any more.  :?
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Bugman on May 01, 2016, 06:17:31 PM
Some are not getting through due to spam reasons. We have no control over this but our hosted is working hard on getting it fixed
Title: Re: Current Bugs, Errors and Glitches (please report site problems here)
Post by: Bugman on June 27, 2016, 06:56:54 PM
Graphics now working